شترمرغ
روغن شترمرغ
آگوست 20, 2018
تخم کتان
روغن کتان
آگوست 20, 2018

روغن فندق

روغن فندق
روغنی بسیار عالی است که از فندق پوست کنده و پرس شده تولید می شود.
از ۲٫۵ کیلوگرم فندق، یک لیتر روغن خالص فندق استخراج می کنند. روغن فندق را می توان در رژیم‌های غذایی و یا لوازم آرایشی استفاده کرد. طعم و عطر مناسب این روغن، استفاده از آنرا به عنوان چاشنی سالاد یا چاشنی برخی از مواد غذایی شیرین در بسیاری از کشورهای دنیا متداول کرده است. روغن فندق به راحتی قابل هضم است و همچنین می تواند به عنوان یک جایگزین برای روغن زیتون مورد استفاده قرار گیرد اما از آنجا که این روغن نسبتا گران است، استفاده از آن در مواد غذایی محدود بوده و بیشتر به عنوان روغن زیبایی شناخته میشود. مغز فندق حدود ۷ درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن، با سطحی ملایم و بوی مطبوع است. این روغن که بیشتر در صنایع دارویی – آرایشی استفاده می‌شود، طبعی گرم دارد و برگ، شکوفه و پوست آن نیز قابض است.
روغن فندق به طور عمده شامل اسید اولئیک (۷۳٪ تا ۸۴٪) و اسید لینولئیک (۸٪ تا ۱۷٪) می باشد. این روغن همچنین دارای اسید چرب (۴٪ تا ۷٪)، اسید استئاریک (۲٪ تا ۳٪) و لینولنیک اسید (۰٫۱٪ به ۰٫۶٪) می باشد. روغن فندق سرشار از فیتواسترول (۱٫۲ تا ۱٫۴ گرم به ازای هر کیلوگرم روغن)، ویتامین E (47-54 میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم روغن) و آلفا توکوفرول (حدود ۸۸٪) می باشد.
روغن فندق حاوی حدود ۲۰ تا ۵۰ میلی گرم از اسکوالین در هر ۱۰۰ گرم از روغن و ۱۱۰ تا ۱۴۰ میلی گرم فیتواسترول در هر ۱۰۰ گرم می باشد.
این روغن شامل مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم است.
روغن فندق شامل پلی فنول ها بوده و در بین روغن های حامل، بیشترین غلظت از فلاونوئیدها را دارا می باشد. این فراوانی به دلیل حضور کاتچین و تانن می باشد. این روغن احساس روغن خشک را به پوست می دهد و برای آن استفاده می گردد.
استفاده از روغن فندق برای پوست و مو
روغن ماساژ:
روغن فندق به عنوان یک حامل که وظیفه ی جذب عطر و طعم و مواد تشکیل دهنده فعال از روغن های ضروری را دارد عمل می کند. این روغن برای ماساژ عالی است و احساس چربی بر روی پوست باقی نمی گذارد.
این روغن قبل از اینکه روی بدن بلغزد یا ایجاد چربی نماید به پوست نفوذ می کند.
روغن فندق به طور گسترده توسط درمانگران ماساژ برای از بین بردن درد جسمی یا روانی استفاده می شود.
کرم زیبایی:
روغن فندق را می توان در کرم یا لوسیون استفاده نمود. این روغن به واقع یک تغذیه کننده، مرطوب کننده، تسکین دهنده، سفت کننده و ضد پیری پوست است.
به دلیل میزان بالای از ویتامین E موجود در روغن فندق، این روغن دیر فاسد میشود و در حدود ۲ سال در جای خشک و خنک قابل نگهداری است.
بسیاری از زنان از این روغن به عنوان یک پاک کننده پوست فوق العاده ملایم استفاده میکنند.
داروهای درمانی:
روغن فندق برای درمان آکنه و جلوگیری از ظهور دانه های سرسیاه استفاده می شود. این روغن برای افزایش سنتز کلاژن و الاستین کمک بسزایی می کند و همچنین باعث تحریک میکروسیرکولاسیون (تبادلات خون و مواد محلول در آن میان بافت و رگ) خون می شود.
تاثیرات بر روی مو: روغن فندق برای درمان موهای خشک و آسیب دیده بسیار مفید است و آنها را از اثرات مضر خورشید نگاه میدارد. از روغن فندق برای تقویت مو و نرمی و درخشش آنها استفاده کنید.
بسیاری از صابون ها، ژل ها و لوسیون های بدن موجود در بازار حاوی روغن فندق برای تغذیه و مراقبت از پوست شما می باشند.
خواص درمانی
– روغن فندق باعث تقویت و پرپشتی موهای مژه و ابروها می‌شود. بهتر است این کار بدون واسطه انجام شود. این روغن را با قطره‌چکان روی ابرو و مژه‌ی خود ماساژ دهید تا به پیاز ابرو نفوذ کند. برای مژه‌ها نیز ساقه‌ی مژه را به روغن آغشته کنید و بعد چشم‌ها را ببندید. روغن به مرور جذب ریشه‌ی مژه‌های شما خواهد شد.
– این روغن در درمان سرفه‌های مزمن و خروج اخلاط از ریه مفید است.
– برخی از بیماری‌های کبدی را درمان می‌کند.
– ماساژ سر با این روغن باعث تقویت مغز و افزایش توانایی ذهنی انسان می‌شود.
– روغن فندق برای تقویت بدن به خصوص در دوران نقاهت بسیار مفیداست.
– مقوی معده و روده است .
– باعث جلوگيري از ريزش مو می‌شود.
– براي رفع كرم كدو، روغن فندق را بگيريد و ۱۵ روز، روزي يك قاشق سوپ خوري ميل كنيد.
– روغن فندق تقويت كننده‌ی نيروي جنسی است.
– خانم‌هايي كه دوره قاعدگي شان دردناك است، می‌توانند با روغن فندق زیر شکم خود را ماساژ دهند.
– اگر روغن فندق را با کمی سركه مخلوط كنید و با آن موها را ماساژ دهید، موخوره را از بین می‌برد.
– برای رفع چين و چروك صورت، يك قاشق چاي‌خوري روغن فندق و يك قاشق چاي‌خوري روغن جوانه‌ی گندم را ترکیب کنید و به صورت بمالید.
– براي درمان جوش صورت، روزي دو مرتبه با نوك انگشت، از روغن فندق روي جوش‌هاي صورت‌تان بمالید.
– این روغن به خاطر داشتن ويتامين A و C براي طراوت و شادابی پوست مفيد است.
– براي درمان سياتيك، کمی روغن فندق را با نمک مخلوط کنید و به محل درد بمالید.
– روغن فندق بینایی را تقویت می‌کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!